هیچ وقت ناامید نشدم
مصاحبه با وحید رجبلو، موسس استارتآپ همیار مهر
وحید متولد سال ۶۶ است اما محدودیتهای فیزیکی مانع ورود او به مدرسه شد. با این حال وحید ناامید نشد و تحصیلات خود را به شکل غیرحضوری شروع کرد تا جایی که این محدودیتها او را از ادامه تحصیل بازداشت. وحید از ۱۳ سال پیش تصمیم گرفت سراغ کامپیوتر برود و اکنون یازدهمین سالی است که برای کسب درآمد از این حوزه خوشحال است. وحید از هفت سال پیش وارد حوزه برنامهنویسی شد و سعی کرد در حوزه طراحی وبسایت مهارتهای خود را افزایش بدهد.
یازده سال پیش از چه راهی، درآمدزایی با کامپیوتر را شروع کردید؟
در ابتدای شروع تابلویی در جلوی خانه خودمان نصب کردم که خدمات نصب ویندوز و رایت سیدی پذیرفته میشود، با این کار توانستم چند مشتری پیدا کنم. در ادامه این تبلیغ را در مکانهای دیگری مانند مدارس انجام دادم و توانستم مشتریان بیشتری بدست بیاورم. درآمد خوبی از کارهای خدماتی بدست میآوردم اما مشکلاتم باعث شد کارهای فیزیکی را کنار بگذارم و به سمت برنامهنویسی و طراحی وب بروم.
از چه زمانی تصمیم گرفتی استارتآپ خودت را راهاندازی کنی؟
ایده راهاندازی استارتآپ همیار مهر از مدتها پیش در ذهن من وجود داشت.
من همیشه دوست داشتم بتوانم مستقل باشم و بتوانم همه کارها را خودم انجام دهم. از این رو به ذهنم آمد که چه بهتر بود اگر سوپرمارکتها، فروشگاهها، بیمارستانها و سایر سازمانها شماره تماس یا درگاهی را مخصوص توانیابان داشتهباشند که این افراد بتوانند از آن طریق خدمات خود را دریافت کنند. این ایده در ذهنم وجود داشت تا این که از سال گذشته به این نتیجه رسیدم که خودم این ایده را پیادهسازی کنم تا بتوانم کمکی هم به سایر توانیابان کردهباشم.
شاید اگر خیلی از افراد شرایط تو را داشتند اصلا به دنبال اینکارها یا طراحی کسبوکار نمیرفتند، چه عاملی باعث شد وارد این حوزه شوید و کسبوکار خودت را راهاندازی کنی؟
من معتقدم توپی که زیر پای علیدایی است با توپی که زیر پای یک بازیکن عادی است، قیمتهای متفاوتی دارند؛ این ویژگی و تمایل من به مستقل شدن، انگیزهای شدند که بتوانم کسبوکار خودم را راهاندازی کنم.
چه پیشنهادی برای استارتآپهایی داری که کمتر به حوزه توانیابان توجه کردهاند؟
خوشبخانه من با استارتآپهای مطرحی مانند دیجیکالا و چیلیوری برای همکاری با استارتآپ خودم صحبت کردم و این کسبوکارها هم استقبال خوبی از این مورد داشتهاند. بعنوان مثال در زمینه فروشگاههای آنلاین، توانیابانی که در آپارتمان زندگی میکنند برای دریافت محصول مشکل دارند، اگر بتوان محصول را جلو در منزل به این افراد تحویل داد، میتواند کاربردی باشد.
برای سایر توانیابانی که کمتر وارد حوزه کسبوکار و درآمدزایی شدهاند چه توصیهای دارید؟
معرفی و استعدادیابی از افراد این حوزه بر عهده ما است و رویدادهایی مانند توانتک هم با همین هدف شکل گرفتهاند. خیلی از دوستان من اگرچه با من آشنا بودند و از فعالیتهای من خبر داشتند، اما باز هم قانع نمیشدند، اما این رویداد به فرهنگسازی و باورپذیری افراد هم کمک میکند.
اما متاسفانه خیلی از توانیابان به امکانات اولیهای مانند اینترنت هم دسترسی ندارند و من امیدوارم بتوانم برای این افراد اقدامی انجام بدهم.
چه برنامهای برای توسعه همیار مهر در آینده دارید؟
قصد دارم تا پنج سال آینده کل ایران را با همیار مهر گرفته باشم و بتوانم با کمک این استارتآپ خودم را به اشتغال کامل برسانم.