رشد ۲۵ درصدی اعتبارات پارکهای علم و فناوری
رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه با اشاره به رشد ۲۵ درصدی اعتبار پارکهای علم و فناوری از ۹۴ تا ۹۶، گفت: برنامه این پارکها در لایحه بودجه ۹۷ از ۴ برنامه به ۳ برنامه تغییر کرده است.
بهزاد قرهیاضی در بیستوششمین نشست پارکهای علم و فناوری روز چهارشنبه اظهار کرد: در بخشهای مختلف تخصیص اعتبار نیز طی سالهای ۹۴ افزایش داشتهایم و برای نمونه در بخش تعمیر و نگهداری تخصیص اعتبار در سال ۹۴ تنها ۳۱ درصد و در شش ماهه اول سال ۹۶ ۱۰۰ درصد بوده است.
وی در این نشست در محل وزارت علوم همچنین با اشاره به اینکه پارکهای علم و فناوری نباید افزایش نیرو داشته باشند یادآور شد: اصلاح برنامه و فعالیت پارکها در لایحه بودجه سال ۹۷ انجام شده است و از آنجایی که بر اساس برنامه ۴۰ درصد بودجه همه دستگاهها مبتنی برعملکرد است پارکها باید برنامههای خود را در راستای برنامه لایحه بودجه ۹۷ تدوین کرده و بودجه درخواست کنند.
رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه با اشاره به لایحه بودجه ۹۷ یادآور شد: بر این اساس پارکها باید در ۳ حوزه برنامه پژوهش و راهبری علم و فناوری، تجاریسازی یافتههای پژوهشی، توسعه فنآفرینی و حمایت برنامه داشته باشند که ذیل این ۳ حوزه ۱۵ فعالیت تعریف شده است.
وی همچنین سه انتظار از پارکهای علم و فناوری را برشمرد و توضیح داد: کمک به رسوخ یافتههای پژوهشی در تولید و زندگی روزمره مردم، خوداتکایی بدون اجحاف به بخشهای مختلف و پرهیز از کارسازی برای رفع معافیت مالیاتی از مهمترین انتظارات از پارکهاست.
قرهیاضی تصریح کرد: باید یافتههای پژوهشی را با مکانیزم پارکهای علم و فناوری به زندگی مردم رسوخ دهیم که هنوز در این امر موفق نبودهایم.
وی با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون نفر دانشآموخته میشوند گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه دولت موظف به ایجاد ۹۶۰ فرصت شغلی سالانه است و حتی در صورت تحقق این امر سالی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در مجموع دانشآموختگان دانشگاهی و ...بیکار خواهند بود.
نشستی با حضور وزیر سابق و سرپرست فعلی وزارت علوم
در نشست امروز روسای پارکهای علم و فناوری با حضور دکتر وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، محمود شیخ زینالدین معاون تجاریسازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خسرو پیری مدیرکل دفتر امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر مقامات وزارت علوم و معاونت علمی همچنین سازمان برنامه بودجه، محمد فرهادی وزیر پیشین علوم تحقیقات و فناوری نیز همراه با سید ضیا هاشمی سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری دقایقی حضور یافت.
دکتر محمد فرهادی با اشاره به ایجاد ۴۲ پارک فناوری در کشور گفت: نقش پارکهای علم و فناوری در اقتصاد کشور بسیار موثر است.
وی با اشاره به فعالیتهای این وزارتخانه در زمان وزارت وی افزود: به پارکهای فناوری خصوصی مجوز فعالیت داده شد و حرکت به سمت اشتغال و تولید از دیگر اقدامات انجام شده در این وزارتخانه است.
فرهادی با تاکید بر نقش پارکها بر اقتصاد کشور بر ضرورت ایجاد دانشگاههای نسل سوم تاکید کرد و گفت: ما نیاز به دانشگاههای کارآفرین داریم و دانشگاهها باید از طریق توسعه فناوری نقش مناسبی در ایجاد کارآفرینی داشته باشند.
پرسش و پاسخ؛ بیان مشکلات روسای پارکهای علم و فناوری
بعد از پایان سخنان هر یک از مدیران بخشهای مختلف روسای پارکهای علم و فناوری دغدغهها و مشکلات حوزههای خود را بیان کرده و پیشنهادهایی برای تقویت شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد مستقر در این پارکها میدادند.
پارکهای علم و فناوری یکی از نهادهای اجتماعی مؤثر در توسعه فناوری، توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالزایی تخصصی بوده و محیطهایی مناسب برای استقرار و حضور حرفهای شرکتهای فناور کوچک و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و مؤسسات پژوهشی به شمار میآیند.
مهمترین فعالیتهای پارکهای علم و فناوری بازارسنجی، ایده پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونهسازی، طراحی صنعتی، استانداردسازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالکیت فکری، تجاریسازی، فروش و پشتیبانیهای بعدی برای تحقق محصولات فناوری در عرصه تولید صنعتی و همچنین عرضه سایر خدمات تخصصی است.
همکاریهای بینالمللی برای استفاده از تجارب جهانی و حضور مؤثر در بازارهای فناوری جهان از اهداف راهبردی پارکهای علم و فناوری به شمار میرود.