با انعقاد تفاهمنامهای محقق شد
ارایه خدمات ارزی بانکی با شرایط ویژه به شرکتهای دانشبنیان
تفاهمنامهای مبنی بر ارایه انواع خدمت بانکی با شرایط ویژه به شرکتهای دانشبنیان با تمرکز به خدمات ارزی بین صندوق نواوری و شکوفایی و یکی از بانکهای عامل منعقد شد.
بهزاد سلطانی، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم امضای تفاهمنامه با یکی از بانکهای عامل برای ارایه خدمات به شرکتهای دانشبنیان اظهار داشت: برای فرهنگسازی لازم است که برای فارغالتحصیلان جوان صدها میلیارد هزینه شود تا به خارج از کشور نروند و به شغلهای دست دوم روی نیاورند.
وی با بیان اینکه حمایت از فارغالتحصیلان جوان منجر به راهاندازی شرکتهای دانشبنیان و تولید محصولات مورد نیاز مردم بر پایه دانش خواهد شد، گفت: سرعت تکنولوژی بهقدری بالاست که اگر از الان به فکر نباشیم در آینده باید با هزینههای زیاد برخی از تکنولوژیها را وارد کشور کنیم.
سلطانی با بیان اینکه واردات منجر به خروج ارز از کشور میشود، خاطرنشان کرد: مسیر تحقق اقتصاد دانشبنیان تنها به عهده صندوق نوآوری و شکوفایی نمیتواند باشد؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و... میتوانند در این مسیر تاثیرگذار عمل کنند.
وی با بیان اینکه طی چهار سال اخیر ۲۲۲۰ طرح مربوط به ۲۳۱۵ شرکت دانشبنیان به تصویب رسیده است، گفت: از این تعداد ۷۰۷ طرح خاتمه یافته موفق داشتهایم که این طرحها کوتاهمدت بوده و مابقی طرحها طی دو سال آینده به نتیجه میرسد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ۲۲ طرح ناموفق داشتهایم عنوان کرد: این طرحهای مصوب منجر به اشتغال برای ۶۷ هزار نفر شده است.
سلطانی با تاکید بر اینکه تاکنون با هشت بانک تفاهمنامه برای ارایه خدمات به شرکتهای دانشبنیان منعقد کردهایم گفت: چهار بانک دیگر در دست بررسی هستند تا بتوانیم خدمات بانکی به شرکتهای دانشبنیان ارایه کنیم.
به گفته وی سرمایههایی که بانکها اعلام کردند، شامل ۱۱۰۰ میلیارد تومان با ضریب پنج برابری نسبت به سرمایهگذاری صندوق است. یعنی ۱۱۰۰ میلیارد تومان ظرفیت بانکی برای شرکتها تا پایان سال ایجاد شده است.
ارایه خدمات ارزی توسط بانک عامل به شرکتهای دانشبنیان
وی با تاکید بر اینکه بالاتر از اینها مسئولیت بانکهای کشور است که در این راستا گام بردارند گفت: زیرا بانکها میتوانند قدرت مالی کشور را به سمت شرکتهای دانشبنیان هدایت کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه فضای کنونی برای حمایت از شرکتها بهواسطه بانکها فضای آمادهای نیست، گفت: باید این فضا بهگونهای برای حمایت از شرکتها فراهم آید که به لحاظ اقتصادی و فنی قابل اتکا باشد. از این رو درصدد هستیم که با بانکهای کشور اعم از خصوصی و دولتی در این راستا خدماتی را به شرکتهای دانشبنیان ارایه دهیم.
سلطانی ادامه داد: بدین واسطه شرکتهای دانشبنیان میتوانند محصولات خود را به بازار عرضه کنند و برای صادرات نیز گام بردارند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تفاهمنامهای که با یکی از بانکهای عامل منعقد کردهاند، گفت: این خدمات با شرایط ویژه با تمرکز به خدمات ارزی به شرکتهای دانشبنیان ارایه میشود؛ همچنین خدمات خرد و ویژه بانکداری الکترونیک، خدمات اعتباری، خدمات سرمایهگذاری و تامین سرمایه از جمله خدماتی است که بانک باید به شرکتهای دانشبنیان ارایه کند.
سلطانی افزود: در مقابل صندوق نوآوری و شکوفایی نسبت به افتتاح حساب و تمرکز منابع تا سه هزار میلیارد ریال از منابع ارزی و ریالی تا پایان دوران تفاهمنامه خود نزد شعب بانک اقدام میکند.
اعتبار این تفاهمنامه از تاریخ امضا به مدت سه سال است که با توافق طرفین قابل تمدید است. این تفاهمنامه کلی تعهدات صندوق نوآوری و شکوفایی و قرارداد تسهیلات اعطایی بانک به معرفیشدگان از سوی صندوق که بر اساس مفاد این تفاهمنامه انجام پذیرفتهاند تا تسویه و واریز کلی بدهیها کماکان به قوت خود باقی میماند.