اینفوگرافیک: فعالیتهای مرکز کسبوکارهای نوپای فاوا
مرکز توانمندسازی و تسهیلگری کسبوکارهای نوپای فاوا با هدف توانمندسازی متخصصان و فعالان کسبوکارهای نوپا (استارتآپها) در حوزه فناوری اطلاعات، کمک به تسهیل روند ایجاد و توسعه کسبوکارهای در بستر ICT است. از سوی دیگر بستری برای تعامل آسان و حرفهای بازیگران کسبوکارهای نوپا در سایت این مرکز به نشانی ictstartups.ir طراحی شده است.
در سایت مرکز ۸ نقش برای بازیگران این اکوسیستم در نظر گرفته شده است که شامل صاحب ایده، متخصص، مربی، موسس استارتآپ، شتابدهنده، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، سرمایهگذار و سازمانهای دارای منابع میشود. سایت مرکز بستری برای ارتباط بین این 8 بازیگر کلیدی شکل داده است که در لحظه ثبتنام در سایت میتوانید نقش خود را متناسب با یکی از این بازیگران انتخاب کرده و عضو سایت شوید. بعد از این مرحله با شبکهسازی بین هشت بازیگر کلیدی میتوانید کسبوکار نوپای خود را شکل یا توسعه دهید. به طور مثال ممکن است استارتآپی باشد که نیاز به سرمایهگذار داشته باشد یا سرمایهگذاری که به دنبال استارتآپ خاصی یاشد. در هر صورت این بستر برای شبکهسازی بین بازیگران شکلدهنده کسبوکارهای نوپای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات طراحی و اجرا شده است.
در حال حاضر براساس اطلاعات سایت، ۸۷ درصد کاربران ثبتنامی مرد و ۱۳ درصد زنان بودهاند.
نگاه مرکز کسبوکارهای نوپا در شکلگیری و رشد کسبوکارها نوعی نگاه اکوسیستمی است یعنی تلاش داردبا بهبود اکوسیستم کارآفرینی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به شکلگیری و رشد کسبوکارها کمک کند. به همین دلیل تنها هدف مرکز بهبود کسبوکارها نوپا نیست بلکه بهبود تمام بازیگرانی که در این اکوسیستم وجود دارند هم هدف مرکز هستند.
این مرکز به دو شیوه به کسبوکارهای نوپا برای شروع و ادامه فعالیتشان کمک میکند؛ توانمندسازی و تسهیلگری. توانمندسازی خود شامل دو بخش آموزش و مشاوره است و در تسهیلگری نیز به دنبال برقراری پل ارتباطی میان فعالان این اکوسیستم با مدیران دولتی و سیاستگذاران این حوزه هستیم.
مشاورههای این مرکز که بهصورت رایگان انجام میشود در گروههای مشاوره پرورش ایده، مشاوره تولید محتوا، مشاوره طراحی کسبوکار، مشاوره حقوقی، مشاوره طراحی رابط و تجربه کاربری، مشاوره برنامهنویسی و مشاوره طراحی وبسایت است.
برگزاری چهار دوره آموزشی آنلاین رایگان هم با موضوعات «مهارت فردی و بینفردی»، «طراحی استارتآپ»، «راهانداری استارتآپ» و «هک رشد» از دیگر برنامههای این مرکز بهشمار میآید.
همچنین این مرکز سالن اجتماعات خود را برای برگزاری کارگاههای مرتبط با این حوزه بهصورت رایگان در اختیار علاقهمندان قرار میدهد و ماحصل این کارگاهها بهصورت گزارشهای صوتی، تصویری و مکتوب همراه با دیگر اطلاعات کارگاه روی سایت قرار داده تا همه بتوانند از مطالب آن استفاده کنند.
در بخش تسهیلگری نیز تاکنون نشستهایی با حضور نمایندگان مجلس، وزیران و مدیران مرتبط با فعالان و کارآفرینان این حوزه برگزار شده است که به منظور بررسی چالشها، مسائل و ارائه راهکاری برای برطرف کردن آنها بوده است.
از سوی دیگر بهدلیل تازگی فضای استارتآپی در ایران، نیاز به شناخت و آگاهی از آن برای سیاستگذاریهای کلان اهمیت ویژهای دارد. به همین منظور، این مرکز پژوهشهایی را بهطور خاص با هدف شناسایی چالشهای محیطی و موانع داخلی استارتآپها انجام داده است. تاکنون ۱۴ پژوهش علمی در اینباره صورت گرفته است که متن آنها در گزارشهای اختصاصی مرکز برای مدیران، سیاستگذاران و علاقهمندان به این حوزه در «گزارش زیست بوم» منتشر میشود.
