مدیرعامل فرابورس ایران:
فاینکس حلقه ارتباطی سرمایهگذاران و شرکتهای دانشبنیان
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: برگزاری رویداد فاینکس با امکان گردهمآوری و همافزایی میان سرمایهگذران و شرکتهای دانشبنیان، صاحبان ایدههای جدید مالی در حوزههای مبتنی بر فناوری و به طور کلی فعالان حوزه فینتک به عنوان حلقه ارتباطی در زمینه برطرفسازی چالشهای سه حوزه بانک، بیمه و سرمایه عمل خواهد کرد.
امیر هامونی در نشست خبری فاینکس، با بیان اینکه روی سهام بانک حکمت ایرانیان از طریق کارگزاری و صندوق بازارگردانی سهم آشنا روز سهشنبه ۲۹ فروردین قرارداد اختیار معامله در بازار مشتقه عملیاتی خواهد شد، این امر را موجب افزایش نقدشوندگی سهام این بانک عنوان کرد.
وی با یادآوری اینکه نخستین آگهی انتشار اوراق اختیار معامله خرید در سایت فرابورس ایران روی سهام بانک حکمت ایرانیان منتشر شده است، راهاندازی معاملات آپشن را موجب کمک به تعمیق بازار، افزایش نقدشوندگی اوراق بهادار و کشف قیمت بهتر سهام و اوراق دانست.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین به ابعاد و دلایل برگزاری رویداد فیناستارز ۲۰۱۷ اشاره و نگاهی هم به کارنامه عملکردی این رکن بازار سرمایه داشت.
هامونی با اشاره به اینکه امسال در نمایشگاه با چهره متفاوتی حضور داریم، برگزاری رویداد فیناستارز را زمینهساز تقویت ارتباط میان سرمایهگذران و صاحبان استارتآپهای مالی بیان و اظهار کرد: فرابورس ایران طی چند سال گذشته با راهاندازی بازار دارایی فکری و سال ۹۵ به کمک راهاندازی تابلو رشد شرکتهای دانشبنیان در بازار شرکتهای کوچک و متوسط و نیز رونمایی از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه تمام تلاش خود را برای نقشآفرینی در تامین مالی اکوسیستم دانشبنیان به کار گرفته است.
وی با طرح این موضوع که در کنار مجموعه اقدامات مذکور، مسئولیت و ماموریت برگزاری رویداد فیناستارز از سوی سازمان بورس به فرابورس ایران تفویض شده است، اضافه کرد: برگزاری این رویداد بزرگ با امکان گردهمآوری و همافزایی میان سرمایهگذران و شرکتهای دانشبنیان، صاحبان ایدههای جدید مالی در حوزههای مبتنی بر تکنولوژی و به طور کلی فعالان حوزه فینتک به عنوان حلقه ارتباطی در زمینه برطرفسازی چالشهای سه حوزه بانک، بیمه و سرمایه عمل خواهد کرد که از طریق فراهم کردن زمینههای رشد و توسعه ایدههای برتر استارتآپی مالی امکانپذیر است.
مدیرعامل فرابورس ایران تعداد ثبتنامکنندگان در رویداد فیناستارز ۲۰۱۷ را ۷۰ استارتآپ مالی بیان کرد و ادامه داد: پس از بررسیهای لازم ۵۰ تیم به این رویداد راه یافتند همچنین یک مسابقه آنلاین استارتآپی در این رویداد برنامهریزی شد که ۵۸ تیم برای حضور در این رقابت نامنویسی کردند.
وی با اشاره به اینکه با داوریهای صورت گرفته ۱۰ تیمی که به چالشهای مطرح شده در زمینه حوزههای بازار سرمایه، بانک و بیمه بهترین پاسخها را دادند وارد مرحله نهایی این رقابت شدند، افزود: در نهایت سه تیم به عنوان تیمهای منتخب معرفی میشوند که جوایز ۳۰، ۲۰ و ۱۰ میلیون تومانی دریافت خواهند کرد.
هامونی دیگر ویژگیهای برگزاری این دوره از رویداد فیناستارز توضیح داد: همچنین ۹ صندوق سرمایهگذاری جسورانه و چهار شتابدهنده در این رویداد بزرگ حضور دارند و از حمایت بیمه مرکزی و بانکها در برپایی آن بهرهمند شدیم.
وی در توضیح کارکرد شتابدهندهها گفت: شتابدهندهها ایدههای خام را از صاحبان ایده و استارتآپها گرفته و آنها را پرورش میدهند تا آن ایده به مرحلهای از رشد برسد که امکان معرفی به صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و جذب سرمایهگذاری را پیدا کنند.
هامونی برگزاری چندین پنل تخصصی، کارگاههای متنوع که برخی در مورد ارزشگذاری استارتآپها بود و نیز کارگاههایی به زبان انگلیسی را از برنامههای این دور از رویداد بیان و اظهار کرد: رویکرد اصلی در این رویداد نتیجهگرایی است به این صورت که بتوانیم استارتآپهای حاضر در فیناستارز را به سرمایهگذاران متصل کنیم.
مدیرعامل فرابورس همچنین نگاهی به پرونده عملکردی این رکن بازار سرمایه در سال ۹۵ داشت و با طرح این موضوع که ۹۹ شرکت در سال قبل تقاضای پذیرش به فرابورس ایران را ارائه کردند، گفت: ۱۹ جلسه هیات پذیرش طرح شد که در نتیجه آن ۲۶ شرکت پذیرش شدند هچنین ۱۵۵ شرکت درخواست پذیرش خود را در بازار شرکتهای کوچک و متوسط ارائه کردهاند که از میان آنها ۱۱ شرکت پذیرش و دو شرکت عرضه اولیه شدهاند.
به گفته وی در سال ۹۵ همچنین شاهد درج ۱۷ شرکت در بازارهای اول و دوم بودیم که برخی از این شرکتها سال ۹۴ پذیرش شده بودند.
هامونی لیست شرکتهایی که سال ۹۵ برای نخستین بار عرضه اولیه یا گشایش نماد شدند را اعلام کرد و گفت: گروه صنایع کاغذ پارس، شرکت سرمایهگذاری مسکن الوند، توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان، مدیریت انرژی امید تابان هور، شرکت سرمایهگذاری توسعه گوهران امید، آتیه داده پرداز، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان، شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلستان، دامداری تلیسه نمونه و چند شرکت دیگر به عنوان عرضههای اولیه فرابورس در سال قبل به شمار میروند که شرکتهای شهداب ناب خراسان، صنعتی بهپاک و اعتباری ملل در جریان معاملات این سال گشایش نماد شدند. وی با سخت و طاقتفرسا خواندن روند معاملات در سال ۹۵، از بازدهی ۹ درصدی شاخص کل، رشد ۸ درصدی ارزش بازار و ۲ درصدی ارزش معاملات خبر داد و افزود: ارزش بازار فرابورس در آخرین روز معاملات پارسال به ۱۰۴ هزار میلیارد تومان و ارزش معاملات به ۴۶ هزار میلیارد تومان رسید.
هامونی در باره برنامههای فرابورس ایران برای آغاز عرضههای اولیه در سال جدید گفت: بنا به اقتضائات و شرایط بازار عرضههای اولیه را در سال ۹۶ پی خواهیم گرفت که نمیتوان زمان دقیقی را در این زمینه عنوان کرد اما به هر ترتیب باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که ورود شرکتهای جدید به بازار با عرضههای اولیه جدید و گشایش نماد به مثابه جاری شدن خون تازه در رگهای بازار است که به بزرگ شدن سایز بازار و افزایش مخاطبان آن منجر خواهد شد.