جهانگرد عنوان کرد
افزایش چشمگیر اپلیکیشنهای موبایلی با توسعه 3G/ به بیش از ۲۰ هزار استارتآپ نیاز داریم
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات از افزایش چشمگیر شمار اپلیکیشنهای موبایلی تحت اینترنت پس از توسعه اینترنت ۳G در کشور خبر داد.
نصرالله جهانگرد با سخنرانی در افتتاحیه همایش سهروزه استارتآپ ویکند که از سوی واحد تهران غرب دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمود واعظی در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد؛ موضوع استارتآپ ویکند را یادآور شد و با تأکید بر ضرورت ترویج و گسترش آن گفت: در دو سال گذشته تنها در همین سالن شهید قندی بیش از پنجاه کارگاه و همایش استارتآپ ویکند برگزار شد و به نظرم چنین اقداماتی تأثیر زیادی در رشد علمی و اقتصادی کشور خواهد داشت.
جهانگرد با بیان اینکه سه قطب اصلی در فضای توسعه جهانی وجود دارد، ادامه داد: این سه قطب عبارتاند از؛ اقتصاد، فرهنگ و امنیت که باعث توسعه و پیشرفت یک کشور میشوند و اخیراً نیز سه عامل سرمایه انسانی، تکنولوژی و دغدغههای زیستمحیطی به آن اضافه شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات، قطبهای اقتصاد ایران و جهان را به سه دسته صنعتی، کشاورزی و خدماتی تفکیک کرد و افزود: در بخش صنعت بهطور میانگین میتوان گفت که ۳۹. ۴ درصد ارزشافزوده و ۳۴. ۵ درصد اشتغالزایی وجود دارد. این اعداد در بخش کشاورزی به ۱۰. ۵ درصد ارزشافزوده و ۱۷. ۵ درصد اشتغالزایی میرسد و در حوزه خدمات نیز ۵۰. ۱ درصد ارزشافزوده و ۴۸. ۷ درصد نیز اشتغالزایی حاصل میشود.
از سال گذشته که ۳G وارد کشور شد، تعداد اپلیکیشینهایی که در کشور داشتیم به حدود ۵۰۰۰ عدد میرسید اما اکنون این تعداد به بیش از ۴۰هزار اپلیکیشن رسیده که بخش قابلتوجهی از آنها در حوزه خدمات فعالیت میکند
وی با توجه به دو حوزه کشاورزی و صنعت اظهار کرد: در حوزه کشاورزی دیگر نمیتوان زمین یا آب اضافه کرد، باید از طریق اصلاح الگوی کشت و... وارد عمل شویم، در این شرایط درصد اشتغال کم میشود اما ارزشافزوده بالاتر میرود. در حوزه صنعت هم همینطور است با ارتقا خطوط تولید و... درصد اشتغال کم میشود و تنها ارزشافزوده ممکن است بیشتر شود. پس باید برای اشتغالزایی به سراغ حوزه خدمات برویم که هم درصد اشتغال در آن بالاست و هم ارزشافزوده بالایی دارد.
جهانگرد ادامه داد: در این حوزه استارتآپها نقش و سهم زیادی دارند و ما در کشورمان به بیش از ۲۰ هزار استارتآپ نیاز داریم. جایی که جوانان بتوانند ایدههای خود را ثبت کرده و به بهرهبرداری برسانند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات در ادامه توسعه اینترنت تلفنهای همراه یا همان ۳G را یادآوری کرده و افزود: از سال گذشته که ۳G وارد کشور شد، تعداد اپلیکیشینهایی که در کشور داشتیم به حدود ۵۰۰۰ عدد میرسید اما اکنون این تعداد به بیش از ۴۰ هزار اپلیکیشن رسیده که بخش قابلتوجهی از آنها در حوزه خدمات فعالیت میکند.
جهانگرد با توجه به عبور سه خط بینالمللی ارتباطی از کشور خاطرنشان کرد: تا دو سال دیگر دو یا سه خط جدید نیز به این تعداد اضافه خواهد شد و در آینده نزدیک ما شاهد تغییراتی جدی در اینترنت و خطوط ارتباطی کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در کشور به دنبال خلق امکاناتی هستیم که دانشجو و هر فردی بتواند با یک نوتبوک و بدون دغدغه کارش را شروع کند، گفت: متخصصان، پارکها و مراکز رشد فناوری، صاحبان سرمایه، مراکز شتابدهنده، مربیان و... از افراد مؤثر در استارتآپها هستند.
به گفته رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات، باید فضایی فراهم شود تا در کوتاهترین زمان ممکن، ایدهها اجرایی شوند و در وزارتخانه نیز تمامی تلاشها به سمتی است که از ایدههای دانشجویی با قابلیت اجرا حمایت شود.