استارت‌آپ‌ها به کمک کشاورزی می‌روند

استارت‌آپ‌ها به کمک کشاورزی می‌روند

نایب رییس اتاق بازرگانی با تاکید بر ضرورت حضور استارت‌آپ‌ها در صنایع مختلف ازجمله کشاورزی گفت: استارت‌آپ‌ها می‌توانند ظرفیت‌های خود را اعم از بازار دسترسی، تجارب، دانش و بینش حرفه‌ای خود وارد اکوسیستم استارت‌آپی کنند و درصد مناسبی از بودجه بنگاه‌ها باید به سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر اختصاص یابد.

«پدرام سلطانی» در نشست خبری با حضور استارت‌آپ‌های داخلی و خارجی حوزه کشاورزی با اشاره به فعالیت برخی شرکت‌ها در اکوسیستم استارت‌آپی و مدیریت نوآوری اظهار کرد: در این برنامه از کسب‌وکارهای بزرگ کشور و مراکز تحقیقاتی نیز علاوه بر استارت‌آپ‌ها دعوت کردیم و این رویداد اولین رویداد بین‌المللی استارت‌آپی در حوزه کشاورزی محسوب می‌شود. با توجه به شرایط کنونی حوزه کشاورزی و بحران آب و محیط‌زیست، توجه به رویکردهای خلاقانه و استفاده از ظرفیت‌های استارت‌آپی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای سرعت بخشیدن به بهبود شرایط نامساعد و پیدا کردن راه‌حل است.

وی ادامه داد: کشاورزی از حوزه‌هایی است که جریان نوآوری و کسب‌وکارها به نسبت سایر حوزه‌ها کمتر در آن موردتوجه قرارگرفته است. بنابراین ضروری است از خلاقیت‌ها و تفویض آن‌ها با ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استفاده شود. گروه پرسال اولین دوره کسب‌وکاری خود را با تمرکز بر فعالیت‌های استارت‌آپی آغاز کره است. ۱۰۰ استارت‌آپ کشاورزی از ۲۰ کشور اعلام آمادگی کردند و با فرآیند بررسی آن‌ها، درنهایت ۸ استارت‌آپ از ۷ کشور برای بررسی همکاری دعوت شدند.

نایب رییس اتاق بازرگانی افزود: روند سرمایه‌گذاری خطرپذیر به این محدوده است که شرایطی را فراهم کند که صندوق‌های سرمایه‌گذار خارجی در ایران سرمایه‌گذاری کنند و به این حوزه وارد شوند اما ما تلاش داریم به‌عنوان شرکت ایرانی وارد تعامل با استارت‌آپ‌ها سایر کشورها شویم و اقدامات راهبردی با این کشورها داشته باشیم. برای کسب‌وکارها و بنگاه‌ها نگاه به بیرون ضروری است و ما نیاز داریم تعامل را با اقتصاد جهانی افزایش دهیم.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت استارت‌آپ‌ها در حوزه صنعت، کشاورزی و معدن بیان کرد: استارت‌آپ‌ها می‌توانند ظرفیت‌های خود را اعم از بازار دسترسی، تجارب، دانش و بینش حرفه‌ای خود وارد اکوسیستم استارت‌آپی کنند. درصد مناسبی از بودجه بنگاه‌ها باید به سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر اختصاص یابد و علاوه بر تحقیق و توسعه منجر به خلاقیت و نوآوری شود. امیدواریم این حرکت شروع یک‌روند جدید از سوی بنگاه‌های اقتصادی به اکوسیستم استارت‌آپی و فرآیند جهانی این اکوسیستم باشد.  

در این نشست همچنین پروا سلطانی- مدیرعامل شرکت فعال در زمینه محصولات شیمیایی، معدنی و کشاورزی و سلولزی - اظهار کرد: ظرفیت ما در ذخایر فرآوری محصولات خام و فرآوری آن‌ها برای رسیدن به بهره‌وری بیشتر است. ما در زمینه کشاورزی با ایده‌هایی نو در زمینه زنجیره ارزش غذایی فعالیت کردیم و برای رسیدن به ارزش‌افزوده تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره به تغییر مدل صادراتی از سنتی به روشی با بهره‌وری بیشتر اظهار کرد: ما به کشورهای چین، روسیه، هنگ‌کنگ و عراق صادرات داشتیم و رتبه ۳۴ در گردش حسابی سالانه را کسب کردیم. جمعیت جهان در حال رشد سریع است و با توجه به این رشد باید محصولات کشاورزی را تا سال ۲۰۵۰، هفده درصد افزایش دهیم. در ایران زنجیره اطلاعاتی زیاد و بیش‌از ۶۰ نوع میوه و محصول در طول سال داریم اما با سرعت‌بالای فرسایش خاک و کمبود آب مواجهیم. بنابراین باید به دنبال فرصت‌های نوآوری در ایجاد محصول و روش‌های رقابت و کمبود آب و رسیدن به ارزش‌افزوده هستیم.