فوربس:
ایران میتواند قلب تپندهی کارآفرینی باشد
ایران با اقتصادی ۴۰۰ میلیارد دلاری، دومین قدرت اقتصادی منطقه است و بر اساس پیشبینیهای بانک جهانی، در سال پیش رو میتواند شاهد رشدی هفتدرصدی هم باشد. هرچند تغییرات و تحولات اقتصادی ایران هنوز کاملاً قابل پیشبینی نیست و شرایط داخلی و خارجی ما، خصوصاً بهواسطهی مسائل منطقهای دائماً در حال دگرگونشدن است، اما به باور نویسندهی سایت فوربس، کشور ما به هفت دلیل میتواند یکی از مراکز پر جنبوجوش کارآفرینی در جهان باشد. اگر میخواهید هفت دلیل فوربس برای رشد کارآفرینی در ایران را بدانید.
۱-حجم اقتصاد و برداشته شدن تحریمها
ایران کشوری است با ۸۰ میلیون نفر جمعیت و با ظرفیتهای صنعتی بسیار که ازلحاظ تولیدی جایگاه ممتازی را در بین کشورهای خاورمیانه به ایران اختصاص داده است. به گزارش فوربس درآمدهای حاصل از فروش گاز و نفت تنها ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد و این بدان معنی است که دامنهی تولیدات این کشور بسیار گستردهتر از دیگر کشورهای نفتی است. علاوه بر این، با برداشته شدن تحریمهای جهانی موج سرمایهگذاران مشتاق از اروپا و آسیا به این کشور سرازیر شده است. هرچند هنوز تحریمهای آمریکا به قوت خود باقی است و معاملهگران آمریکایی راهی به این بازار پیدا نکردهاند.
۲-نرخ بالای تحصیلات
نزدیک به ده درصد از جمعیت کشور دارای تحصیلات عالیه هستند؛ این یعنی بیش از ۵/۷ میلیون نفر با تحصیلات دانشگاهی. از این نظر ایران را میتوان کشوری با پتانسیلهای بالای آموزشی و غنی ازلحاظ نیروی کار متخصص دانست.
۳-ظرفیت بالا در حوزهی فناوری
ایران دارای دانشگاههایی خوب در حوزهی فناوریهای نو است و پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی بزرگی برای پیشروی در حوزههایی مانند IT یا فناوری نانو ایجاد کرده است.
۴-پیوند میان کارآفرینان ایران و جهان
علیرغم تمام تحریمهایی که از سوی آمریکا به ایران تحمیلشده، بدنهی کارآفرینی این کشور با مجموعههای کارآفرین در ایالاتمتحده و دیگر کشورهای جهان در ارتباط و همکاری هستند و از این طریق، به یادگیری و انتقال دانش کارآفرینی به داخل کشور میپردازند.
۵-نوسازی زیرساختهای اقتصادی
بر اساس اطلاعات و آمارهای جهانی، زیرساختهای اقتصادی ایران، بهخصوص در حوزهی امکانات مخابراتی در حال تحول و پیشرفت جدی است. پیشبینیها حکایت از جهش شدیدی در زیرساختهای کشور در آیندهی نزدیک دارند.
۶-سرعت تغییرات
شرایط اقتصادی کشور سریعتر از آنکه پیشبینی میشد در حال تغییر است. آنطور که کریستوفر شرودر، از سرمایهگذاران آمریکایی فعال در حوزهی استارتآپها میگوید، خاورمیانه دستخوش طوفانی از کارآفرینی است که بهسرعت و با شتاب همهچیز را تغییر میدهد.
۷-بازده بالای کارآفرینی
برخلاف بازاری مانند ایالاتمتحده، که تقریباً تمامی بخشهای تولید در آن به شکلی از ایدههای نو و فناورانه متأثر شدهاند، بازار ایران هنوز جوان است. علاوه بر این، کارآفرینان ایرانی برخلاف همقطارهای آمریکاییشان، به چیزهایی بیش از سود و زیان کسبوکار خودشان فکر میکنند. از این منظر کارآفرینان ایرانی میتوانند عرصههای جدیدی را فعال کنند که به رفاه و تولید بیشتر برای کل جامعه یاری میرساند.